انجمن تاریخ شفاهی انگلستان[1] بهعنوان یکی از مؤسسات فعال درزمینه تاریخ شفاهی، استانداردسازی روندِ فعالیتها و فراهمآوری بسترِ بهاشتراکگذاری تجربهها در این حوزه را بهمنزله اهداف اصلی فعالیتهایش مدِ نظر قرار میدهد.[2] این انجمن توصیههایی[3] را در قالب یک راهنما، بهمنظور انجام مصاحبههای تاریخ شفاهی از راه دور، در این برهه تاریخی منتشر کرده است.[4]
راهنمای انجام مصاحبه از راه دور، براساس تجربههای گروه تاریخ شفاهی کتابخانه انگلستان و همکاری اعضای انجمن تاریخ شفاهی تهیه شده است. چارلی مورگان[5]، راب پرکز[6]، مری استوارت[7] و کامیل جانستون[8] نویسندگان اصلی این راهنما هستند. راهنمای مذکور به این دلیل در زمان همهگیری کرونا تهیه شده است که تمام مصاحبههای تاریخ شفاهی رو در رو، به حالت تعلیق درآمده است. درخواستهای متعدد مبنی بر علاقهمندی به انجام مصاحبه از راه دور، انجمن تاریخ شفاهی را برآن داشت تا خلاصهای از موضوعات اخلاقی، حقوقی، روششناختی و فنیِ موردنیاز اشخاص حقیقی و حقوقی را پیش از اقدام به انجام مصاحبه، تدوین نماید.
بهرغم اینکه گروه نویسندگان راهنمای انجام مصاحبه از راه دور تلاش کردهاند تا از صحت اطلاعات مندرج در این راهنما اطمینان حاصل کنند و آن را براساس منابع متعدد و تجربههای کاربردی در این زمینه گردآوری نمایند؛ نه نویسندگان و نه کتابخانه انگلستان و انجمن تاریخ شفاهی، مسئولیت حقوقی عواقب ناشی از استفاده از این راهنما را برعهده نمیگیرند چون لازم است راهنمای مذکور بهطور مرتب روزآمد شود و موردِ بازنگری قرار گیرد تا به نتایج مطلوب دست یابد.
راهنمای پیشگفته، علاوه بر مقدمه، دارای چهار بخش و پیوستهای منابع برای مطالعه بیشتر و اصول فنی ضبطِ مصاحبه از راه دور است. در بخش اول فوریتهای انجام مصاحبه و انواع آن مورد بررسی قرار گرفته است، در بخش دوم نکات مهم در زمان انجام مصاحبه یادآوری شده است، بخش سوم بر ضرورت امضای توافقنامه انجام مصاحبه تاکید دارد و در بخش چهارم، گزینههای ضبطِ مصاحبه درج شده است.
[1] Oral history society (OHS)
[2] http://www.ohs.org.uk
[3] Advice on remote oral history interviewing during the Covid-19 pandemic
[4] Version 5 (4 April 2020)
[5] Charlie Morgan
[6] Rob Perks
[7] Mary Stewart
[8] Camille Johnston