پوری سلطانی (۱۳۰۶- ۱۳۹۴)، از برجستهترین چهرههای علمی و فرهنگی روزگارِ ما و از پیشگامان تأثیرگذار در توسعه و آموزش کتابداری و اطلاعرسانی بود. او با بیش از پنجدهه حضور مستمر، نقش تعیینکنندهای در شکوفایی کتابداری نوین در ایران ایفا کرد و با تأسیس مرکز خدمات کتابداری و هدایتِ طرحهای پژوهشی زیربنایی، در کانون گذر از سنت به تجدد و گذار از کتابداری سنتی به کتابداری جدید قرار گرفت.
ویژگیهای شخصیتی استاد سلطانی، درخششی خاص به فعالیتهای حرفهایاش بخشید. او با غمی بزرگ زیست و مهرِ عزیز از دست رفتهاش را در دل داشت. شصت سال عاشقی، از او انسانی بیهماورد ساخت که در هر جایگاهی عاشق بود؛ به حرفهاش، در کلاس درس به دانشجویانش و در محل کار به همکارانش. سبک گفتار و نوشتارش روشن، صریح و بیپیرایه بود. او کتابداری عملگرا بود و فرهنگ مشارکت و کار گروهی را ارج مینهاد و به آموزش نیروی انسانی در همهٔ سطوح اعتقادی راستین داشت. باور او به جامعهٔ مدنی و کار اجتماعی داوطلبانه نیز در سالهای فعالیتش در انجمن کتابداران ایران بروز یافته بود.
مهربانوی کتابداری ایران در عرصهٔ بینالمللی یگانه بود و بهواقع، شناختهشدهترین کتابدارِ ایرانی بود. او ضمن عضویت در کمیتهٔ نمایهسازی و فهرستنویسی ایفلا (فدراسیون بینالمللی مؤسسات و انجمنهای کتابداری)، در معرفی پیشرفتهای کتابداری ایران و نیز آشنایی کتابداران ایرانی با تحولات جهانی این رشته کوشید. نام استاد سلطانی در مجامع علمی کتابداری زنده است و به گواه حاضران در ایفلا در سالهای اخیر، همواره از تلاشهای او یاد میشود. آخرین نمونهاش، هنگام ارائه مقاله تاریخ شفاهی کتابداریِ ایران در ایفلا ۲۰۲۱، که دبیرکل اسبق ایفلا، از حضور فعال پوری سلطانی به نیکی یاد کرد.
اسطورهٔ کتابداری ایران، پس از سالها تلاش در راه اعتلای پژوهشهای کتابداری، سال ۱۳۹۴ دیده از دنیا فرو بست. بختِ کتابداری ایران بلند بود که از نعمتِ حضور بیمانند استاد سلطانی، مهربانوی عاشق بهره برد. یادش مانا و سبز باد.