«انجمن تاریخ شفاهی استرالیا» در سال ۱۹۷۸م. با هدف شناخت، بررسی و آموزش روششناختی و شیوههای اخلاقی و حقوقی تاریخ شفاهی تأسیس شد. حمایت از طرحهای تاریخ شفاهی، دسترسپذیری منابع، پشتیبانی از انجمنهای تاریخ شفاهی و انعکاس صدای مردم بخشی از فعالیتهای این انجمن است. انجمن مذکور در سال ۲۰۱۳م. به «تاریخ شفاهی استرالیا»[1] تغییر نام داد.
تاریخ شفاهی استرالیا با مدیریت پروفسور آلیستر تامسون[2]، پس از همهگیری کووید ۱۹، طی فراخوانی درخواست کرد تا علاقهمندان این روش پژوهشی مصاحبهها، مقالات، روایتها و داستانهای مرتبط با تاثیر بیماری کووید ۱۹ بر زندگی مردم[3] را برای انتشار در مجله تاریخ شفاهی[4] ارسال نمایند. از جمله موضوعات ارائهشده در این فراخوان میتوان موارد زیر را برشمرد:
ویژگیهای تاریخ شفاهی کووید ۱۹، مهمترین مشکلات مردم در این دوره، نقش مورخان تاریخ شفاهی در ثبتوضبط اتفاقات پیرامونی این بیماری همهگیر، مسائل ناشی از تعویق مصاحبههای حضوری، چالشهای انجام مصاحبه از راه دور، تغییر رویکردهای مصاحبه تاریخ شفاهی، روشهای نوین انجام مصاحبه، آموزش تاریخ شفاهی و آینده مصاحبههای رو در رو.
هیئتتحریریه مجله تاریخ شفاهی امیدوارند انتشار این ویژهنامه با تمرکز بر روی زندگی در دوران همهگیری کووید ۱۹، نمایانگر واقعیتهای این برهه تاریخی باشد و ایدههای جدیدی را در اختیار پژوهشگران تاریخ شفاهی و محققان تاریخ اجتماعی قرار دهد. این ویژهنامه سپتامبر ۲۰۲۰ بر روی وبگاه تاریخ شفاهی استرالیا بارگذاری خواهد شد.
[1] https://www.oralhistoryaustralia.org.au/
[2] Alistair Thomson
[3] call for submissions on the impact of COVID-19
[4] Oral History Australia Journal